Hemsida

Iswebben.se är en hemsida som vänder sig till dem som vill få mer information om skridskoåkning och andra relaterade sporter. Här får man information om det mesta inom långfärdsskridskoåkning och vad man behöver tänka på när man ger sig ut på isarna för att åka skridskor. Långfärdsskridsko är en populär vintersport som tilltalar såväl yngre som äldre och som ofta utövas i motionssyfte. Dessutom är långfärdsskridsko en relativt billig sport som också bidrar till att man får vara ute i friska luften.

När det är iskallt är det viktigt att hålla värmen. Använder du elkraft kan det bli dyrt om du inte byter till den bästa elleverantören.

Långfärdsskridskoåkning är mycket populärt i Sverige och har även blivit populärt i de övriga nordiska länder genom åren. Detta beror till stor del på att Sverige och Norden har bra förutsättningar för att utöva skridskoåkning på naturis. Varje år är det tusentals personer som ger sig ut på isarna i grupper eller med vänner för att åka en vända som normalt är på tiotals kilometer. Vintertid så finns det plogade leder som man kan åka på mellan populära destinationer. Det är dock många som vill åka skridskor på oplogade sjöar och därmed själv skapa en bana som andra skridskoåkare sedan kan använda.

Att åka långfärdsskridskor på naturis

När man åker långfärdsskridskor ska man minst vara två personer som ger sig ut på isarna om det skulle inträffa en olycka som exempelvis att isen spricker. Även om man är vältränad och har all skyddsutrustning som krävs så är det en chock att hamna i det iskalla vattnet vilket kan leda till att man får det svårt att ta sig upp själv ur isvaken.

Här på denna sida kommer man få tips och råd kring utrustning, skridskor och vilka isar som är lämpliga att utöva långfärdsskridskoåkning på. Det finns också flera föreningar i Sverige dit man kan vända sig om man vill åka långfärdsskridskoåkning i grupp, vilket kan vara både trevligare men också säkrare, framför allt om man är nybörjare.